web analytics
Consultare publică țărănească, organizată la Timișoara

În data de 15 iulie 2016, Asociația EcoRuralis în parteneriat cu asociația CRIES și ASAT au organizat la Timișoara cea de-a treia dezbatere țărănească, în vederea pregătirii Forumului pentru suveranitate alimentară.

Programul este bazat pe problema drepturilor țăranilor la resurse, structurat în 3 sesiuni, după cum urmează: a) Introducere. Suveranitatea Alimentară; b) Dreptul la Pământ; c) Dreptul la Piață. Fiecare sesiune va fi prezentată de vorbitori – reprezentanți ai societății civile țărănești sau pentru inițiative etice și solidare, urmate de discuții cu participanții – țărani, grădinari, membri ai societății civile din România.

Programul a inclus și o distribuție gratuită de semințe țărănești pentru țărani / țărănci / grădinari / grădinărese și degustare de produse locale de la mici producători, implicați în rețeaua ASAT și nu numai.

Mihaela Vețan a realizat o prezentare cu privire la parteneriatele ASAT, aceasta punând într-o perspectivă mai largă importanța dezvoltării unei agriculturi susținute de comunitate. Dezvolatarea unor comportamente mai responsabile din partea consumatorilor dar și a unor politici publice de susținere a unei agriculturi sustenabile trebuie să se realizeze într-o manieră urgentă.